Hvorfor bruge EPA GLA?

EPA GLA, Nupo M.M
Køb EPA GLA online hos Danmarks Billigste webshop.

Hvorfor Bruge EPA GLA?

I disse dage er det ikke nok kun at være iklædt det nyeste modetøj, det handler også om at have den perfekte krop og en af genvejene til at få den perfekte krop er et kosttilskud der hedder EPA GLA.
Grunden til at mange bør overveje at anvende EPA GLA eller EPA GLA+ som en del af deres daglige kosttilskud er at vi her i Danmark får rigeligt med fedt, desværre af den forkerte slags. Kroppen har brug for essentielle fedtsyre så som EPA GLA, Omega 3 eller hørfrø olie for at kunne fungere ordentligt. Hvis du ikke ved hvad EPA GLA er for noget kan du læse mere og se nogle produkter som indeholde den rigtige mængde til daglig brug herinde på f.eks. med24.dk en af de førende online webshops herhjemme inden for kosttilskud og helse.

Men hvad er EPA GLA?

Gamma-linolensyre (GLA) er en omega-6 fedtsyre, der findes for det meste i vegetabilske olier som f.eks borrage frø olie, kæmpenatlysolie, og solbær frø olie. Omega-6 fedtsyrer anses for essentielle fedtsyrer: De er nødvendige for menneskers sundhed, men kroppen kan ‘t gøre dem – du er nødt til at få dem gennem fødevarer. Sammen med omega-3 fedtsyrer, spille omega-6 fedtsyrer en afgørende rolle for hjernens funktion samt normal vækst og udvikling. Også kendt som flerumættede fedtsyrer (PUFA), de hjælper stimulerer hud og hårvækst, vedligeholde knogler sundhed, regulerer stofskiftet, og vedligeholde det reproduktive system.

Der findes flere forskellige typer af omega-6 fedtsyrer. De fleste omega-6 fedtsyrer i kosten kommer fra vegetabilske olier i form af linolsyre (LA). Kroppen omdanner linolsyre til GLA og derefter til arachidonsyre (AA). GLA kan fået fra flere vegetabilske olier herunder aften primula olie, boragoolie, og solbær frø olie. De fleste af disse olier indeholder også nogle linolsyre som er med til at styrke immunforsvaret og kredsløbet. Især inden for mode og skønhed disse produkter populære, folk der går meget op i modetøj går også tit op i kosttilskud og den slags.

En sund kost indeholder en balance af EPA GLA, omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer hjælpe med at reducere inflammation, og nogle omega-6 fedtsyrer har en tendens til at fremme betændelse. Den typiske amerikanske kost tendens til at indeholde 14 til 25 gange mere omega-6 fedtsyrer end omega-3 fedtsyrer. Mange nationalt orienterede læger skylden denne høje rate af omega-6 og omega-3 fedtsyrer til overvægten af ​​inflammatoriske sygdomme i samfundet, noget som er et af de største sundhedsmessige problemer nu om dage.

Ikke alle omega-6 fedtsyrer opfører sig ens. Linolensyre og arachidonsyre (AA) har tendens til at være usund, fordi de fremmer inflammation. EPA GLA, på den anden side kan faktisk reducere inflammation.

Meget af GLA tages som et supplement omdannes til et stof kaldet DGLA der kæmper inflammation. At have nok af visse næringsstoffer i kroppen (herunder magnesium, zink og vitaminerne C, B3 og B6) hjælper fremme af omstillingen af ​​GLA til DGLA.

Mange eksperter finder videnskaben støtter brugen af ​​omega-3 fedtsyrer til at reducere inflammation og forebygge sygdomme, der skal langt stærkere end, at støtte til EPA GLA.

Hvad bruges EPA GLA TIL?

Nogle indledende klinisk forskning tyder på, at GLA kan være nyttige for følgende betingelser:

Diabetisk neuropati

Nogle undersøgelser viser, at det at tage gamma linolensyre (GLA) i 6 måneder eller mere kan reducere symptomer på nervesmerter hos personer med diabetisk neuropati. Folk, der har en god blodsukkerkontrol kan finde EPA og GLA mere effektive end dem med dårlig blodsukkerkontrol.

Leddegigt

Studier er blandet, hvorvidt kæmpenatlysolie hjælper med at reducere symptomerne på leddegigt. Nogle foreløbige beviser tyder på, kæmpenatlysolie kan mindske smerter, hævelse, og morgenstivhed, men andre undersøgelser har fundet ingen effekt. Når du bruger GLA for arthritis symptomer, kan det tage 1-3 måneder at se nogen fordel. Det er usandsynligt, at kæmpenatlysolie ville hjælpe med at standse progression af sygdommen, så ledskader kan stadig forekomme.

Allergier

EPA GLA fra kæmpenatlysolie eller andre kilder har en mangeårig historie folkemusik brug for allergi. Og kvinder og børn, der er udsat for allergi ser ud til at have lavere niveauer af GLA i modermælk og blod. Men der er ingen gode videnskabelige beviser for, at tage GLA hjælper med at reducere symptomer på allergi. Nå udført forskning undersøgelser er nødvendige.

Før du beslutter dig for at prøve GLA for allergi, skal du tale med din læge at afgøre, om det er sikkert for dig. Derefter spore din allergi symptomer nøje for eventuelle tegn på forbedring eller manglende forbedring.

Attention deficit / hyperactivity disorder (ADHD)

Kliniske undersøgelser tyder på, at børn med ADHD har lavere niveauer af essentielle fedtsyrer (fedtsyrer), både omega-6S og omega-3 fedtsyrer. Fedtsyrer er vigtige for hjernens normale og adfærdsmæssige funktion. Nogle undersøgelser tyder på, at tage fiskeolie (indeholder omega-3 fedtsyrer eller EPA GLA) kan medvirke til at reducere ADHD symptomer, selv om undersøgelserne ikke er godt designet. Undersøgelser, der bruges kæmpenatlysolie har fundet det var ikke bedre end placebo til at mindske symptomerne.

Brystkræft

En undersøgelse viste, at kvinder med brystkræft, der tog GLA havde en bedre respons på tamoxifen (et lægemiddel til behandling af østrogen følsom brystkræft) end dem, der tog kun tamoxifen.

Eksem

Evidens er blandet, hvorvidt kæmpenatlysolie kan hjælpe med at reducere symptomerne på eksem. Nogle tidlige studier fandt det gjorde, men de var ikke godt designet. Senere undersøgelser, der undersøgte mennesker, der tog kæmpenatlysolie for 16 – 24 uger fandt ingen forbedring i symptomer. Hvis du ønsker at prøve kæmpenatlysolie, så tal med din læge om, hvorvidt det er sikkert for dig at prøve.

Højt blodtryk (hypertension)

Der er nogle indledende tegn på, at EPA GLA kan medvirke til at reducere for højt blodtryk, enten alene eller i kombination med omega-3 fedtsyrer eicosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA), findes i fiskeolie. I en undersøgelse, havde mænd med borderline højt blodtryk, der tog 6 g solbær olie en reduktion i diastolisk blodtryk i forhold til dem, der tog placebo.

Et andet studie undersøgte personer med intermitterende claudicatio, smerter i benene, mens du går, der forårsages af blokeringer i blodkarrene. De, der tog GLA kombineret med EPA havde en reduktion i det systoliske blodtryk i forhold til dem, der tog placebo.

Mere forskning er nødvendig for at se, om EPA GLA er virkelig effektivt mod forhøjet blodtryk.